Hete bliksem
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

737 kcal

Vetten

33.4 g

Verzadigde vetzuren

14.7 g

Koolhydraten

79.4 g

Suikers

35.8 g

Vezels

5.8 g

Eiwitten

26.8 g

Zout

1.6 g

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en stamp fijn. Meng er de helft van de boter onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Smelt de rest van de boter in een braadpan en bak het gehakt 10 min. Roer los met een vork en verdeel over een ovenschaal.

  4. Verdeel de appelmoes over het gehakt en daarna de puree. Trek streepjes in de bovenkant met een vork.

  5. Bestrooi met het paneermeel en bak 10 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de grill aan voor een mooi bruin korstje.