Hertengebraad met champignonroomsaus en zoeteaardappelkroketten.

nutriscore
3c75018d50c4b42ab557b6cee219ffb92e52031a87a93ff87dff46e7e70b9f15.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

689.0 kcal

Vetten

30.0 g

Verzadigde vetzuren

11.7 g

Koolhydraten

27.2 g

Suikers

6.7 g

Vezels

3.7 g

Eiwitten

75.6 g

Zout

2.9 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (5 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern.

  3. Bereiding (20 min. + 35 min. in de oven)
  4. Verhit 1/3 van de margarine in een pan en bak het hertengebraad goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout. Leg in een ovenschaal en gaar ± 35 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Verhit 1/3 van de margarine in een pan en bak het witloof 2 à 3 min. op de snijkant. Kruid met peper en zout. Leg met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Overgiet met 1/3 van de kalfsfond en zet 15 min. mee in de oven.

  6. Haal het vlees uit de oven, hou warm en laat ± 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

  7. Bak intussen de zoeteaardappelkroketten zoals aangegeven op de verpakking.

  8. Verhit 1/3 van de margarine in de pan van het gebraad en bak de champignons 1 à 2 min. op een hoog vuur. Voeg de maïzena toe en laat even meebakken. Blus met de resterende fond en roer de braadresten los. Laat 3 à 4 min. inkoken op een zacht vuur. Voeg een scheutje room toe en kruid met peper en zout.

  9. Snij het gebraad in fijne plakjes en overgiet met wat champignonsaus. Serveer met de kroketten, het witloof en de slamix.