Hertengebraad en grandveneursaus, broccolini en pastinaakchips.

nutriscore
Hertengebraad en grandveneursaus, broccolini en pastinaakchips
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

658 kcal

Vetten

33.1 g

Verzadigde vetzuren

14.8 g

Koolhydraten

39.7 g

Suikers

11 g

Vezels

10.4 g

Eiwitten

44.9 g

Zout

3.6 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Smelt de helft van de boter in een vuurvaste pan of kookpot. Bak het hertengebraad kort aan tot mooi gekorst. Kruid met peper en zout. Zet de pan 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Schil intussen de pastinaak en snij met een dunschiller in fijne linten. Verhit de arachideolie in een pan en bak de pastinaaklinten 1 à 2 min. tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Kook de broccolini 4 à 6 min. gaar in lichtgezouten water zonder deksel. Giet af.

  5. Verwarm de saus en de puree zoals aangegeven op de verpakking.

  6. Haal het vlees uit de oven en laat even rusten, snij dan in plakjes. Serveer met de puree, broccolini, de saus en pastinaakchips.