Groenekool met boerenspek en smeuïge mosterdpuree.

nutriscore
Groenekool met boerenspek en smeuïge mosterdpuree
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

639 kcal

Vetten

41.6 g

Verzadigde vetzuren

8.5 g

Koolhydraten

37.7 g

Suikers

10.1 g

Vezels

8.3 g

Eiwitten

24.5 g

Zout

6.1 g

Bereidingswijze

  1. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  2. Verwijder de harde kern uit de groenekool. Rol de bladeren op en snij repen van 1/2 cm.

  3. Snij het boerenspek in reepjes van 2 cm.

  4. Kook de reepjes kool 2 à 3 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot, het knoflook en het spek 1 à 2 min. Roer er de koolreepjes onder en laat nog ± 10 min. stoven. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.

  6. Warm ondertussen de puree op (instructies: zie verpakking). Meng er de zure room en de mosterd onder.