Groenekool met boerenspek en smeuïge mosterdpuree.

nutriscore
58441a35256565414c0699616de2dbba27228a415a47ce18acfd13449e4ba317.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

610.0 kcal

Vetten

40.7 g

Verzadigde vetzuren

8.3 g

Koolhydraten

35.0 g

Suikers

7.4 g

Vezels

6.3 g

Eiwitten

22.7 g

Zout

6.1 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (15 min. )
  1. Snipper de sjalot en het look fijn.

  2. Verwijder de harde kern uit de groenekool. Rol de bladeren op en snij repen van 1/2 cm.

  3. Snij het boerenspek in reepjes van 2 cm.

  4. Bereiding (15 min . )
  5. Kook de reepjes kool 2 à 3 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot samen met het look en de spekblokjes 1 à 2 min.

  7. Roer er de koolreepjes onder en laat nog ± 10 min. stoven. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.

  8. Warm ondertussen de puree op (instructies: zie verpakking). Meng er de zure room en de mosterd onder.