Energie
610 kcal
Vetten
40.7 g
Verzadigde vetzuren
8.3 g
Koolhydraten
35 g
Suikers
7.4 g
Vezels
6.3 g
Eiwitten
22.7 g
Zout
6.1 g
Snipper de sjalot en het look fijn.
Verwijder de harde kern uit de groenekool. Rol de bladeren op en snij repen van 1/2 cm.
Snij het boerenspek in reepjes van 2 cm.
Kook de reepjes kool 2 à 3 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot samen met het look en de spekblokjes 1 à 2 min.
Roer er de koolreepjes onder en laat nog ± 10 min. stoven. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
Warm ondertussen de puree op (instructies: zie verpakking). Meng er de zure room en de mosterd onder.