Gevulde puntpaprika met zoete-aardappelpuree.

Gevulde puntpaprika met zoete-aardappelpuree
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

336 kcal

Vetten

15.5 g

Verzadigde vetzuren

5.9 g

Koolhydraten

35.1 g

Suikers

22.1 g

Vezels

6.3 g

Eiwitten

10.7 g

Zout

2.4 g

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappelen en snij in kleine blokjes. Kook 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en stamp fijn. Meng er 1 el olie van de kaasblokjes onder en kruid met peper en zout.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C (of steek de barbecue aan).

  3. Snipper het knoflook en de lente-ui fijn, snij de tomaatjes in 4 en meng onder de puree.

  4. Snij de paprika’s in de lengte in 2, verwijder de pitjes en witte zaadlijsten en vul de paprika’s met de puree. Verdeel er de kaasblokjes en de pijnboompitjes over.

  5. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven of op de barbecue.

  6. Meng intussen 2 el van de olie van de kaasblokjes onder de rucola samen met de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.