Gebraden kip met zoeteaardappelkroketten.

nutriscore
f8d610ef31a099abf4d4ec47522561e994fe849b796c53c4666d83932886df6b.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

862.0 kcal

Vetten

52.5 g

Verzadigde vetzuren

15.8 g

Koolhydraten

34.9 g

Suikers

12.4 g

Vezels

7.2 g

Eiwitten

58.8 g

Zout

2.7 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min. )
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil intussen de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een groot, scherp mes en snij de partjes van tussen de vliezen. Doe dit boven een kommetje en vang het sap op.

  3. Snipper de sjalot en het look fijn.

  4. Maak een vinaigrette met het pompelmoessap, de olijfolie, de sjalot, het knoflook, de honing, peper en zout.

  5. Bereiding (30 min. )
  6. Zet de gebraden kip ± 30 min. afgedekt in de voorverwarmde oven. Bedruip tussenin regelmatig met het braadvocht.

  7. Schil intussen de koolrabi en snij in fijne repen.

  8. Snij het vruchtvlees van de avocado in gelijke blokjes.

  9. Meng de pompelmoespartjes, de avocado, de koolrabi en de veldsla onder de vinaigrette.

  10. Verwarm na 15 min. de zoeteaardappelkroketten in de oven.