Gazpacho met aardbei.

Gazpacho met aardbei
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

169 kcal

Vetten

12.5 g

Verzadigde vetzuren

3 g

Koolhydraten

10.4 g

Suikers

10 g

Vezels

2.9 g

Eiwitten

2.4 g

Zout

0.9 g

Bereidingswijze

  1. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en de steeltjes van de aardbeien en de tomaten.

  2. Hou een paar aardbeien aan de kant. Snij de rest van de aardbeien, de puntpaprika en de tomaten in grove stukken.

  3. Doe samen met de rodewijnazijn, de olijfolie, de tomatenpuree, peper en zout in een blender.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en doe mee in de blender. Mix fijn tot een gladde soep en schenk in de kopjes.

  5. Klop de room op en lepel een schepje in het midden van elk kopje. Werk af met enkele halve aardbeien en versnipperde blaadjes basilicum.