Galette met mascarpone en pruimen.

nutriscore
b860ed5e4120bf42291a8c56e36630a8fc379a3bfeb8023b28b862ce5b7bbca3.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

503.0 kcal

Vetten

32.0 g

Verzadigde vetzuren

18.2 g

Koolhydraten

43.5 g

Suikers

20.1 g

Vezels

3.0 g

Eiwitten

8.7 g

Zout

0.6 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Besmeer intussen het deeg met de mascarpone (blijf 5 cm van de rand).

  3. Snij de pruimen in stukjes van 3 cm. Verdeel over de mascarpone en bestrooi met 2/3 van de bloemsuiker.

  4. Plooi de rand van het deeg over de pruimen. Klop het ei los en besmeer er de rand mee. Bestrooi met de kristalsuiker.

  5. Zet 25 à 30 min. in de oven tot de rand goudgeel is. Bestrooi met de rest van de bloemsuiker.