Fruitige browniekerstboompjes.

nutriscore
26a19ac9e6a78bed8dfd0e15f8fed4d1500d73211a77a8021594a510c973e008.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

625.0 kcal

Vetten

35.1 g

Verzadigde vetzuren

21.2 g

Koolhydraten

67.1 g

Suikers

49.5 g

Vezels

3.5 g

Eiwitten

8.4 g

Zout

0.1 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (5 min.)
  1. Breek de chocolade in stukken.

  2. Bereiding (15 min. + 25 min. in de oven)
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  5. Klop de eieren samen met de suiker, de vanillesuiker, de bloem en de kaneel tot een gladde massa.

  6. Meng het chocolademengsel met het eiermengsel.

  7. Leg een vel bakpapier in een springvorm (Ø 22 à 24 cm) en giet er het beslag in. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Steek er brownies uit in de vorm van kerstboompjes.

  9. Klop de slagroom stijf en doe in een spuitzak.

  10. Steek in elk stukje brownie een rietje of een stokje, spuit er in slingervorm de slagroom op en werk af met de blauwe bessen en de M&M’s.