Fish & chips met komkommer-radijsslaatje.

nutriscore
337068ca732e7b41a9cc60da0ea91d0cdd234f3ae8b8ed2059c7673a3f9b1f70.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

661.0 kcal

Vetten

37.4 g

Verzadigde vetzuren

3.1 g

Koolhydraten

53.5 g

Suikers

4.2 g

Vezels

5.0 g

Eiwitten

25.4 g

Zout

1.9 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (15 min.)
  1. Schil de aardappelen en snij ze in frieten.

  2. Snij de ongeschilde komkommer en de radijsjes in dunne plakjes.

  3. Snipper de dille en de rode ui fijn.

  4. Pers het look.

  5. Bereiding (15 min.)
  6. Bak de frietjes voor in de friteuse op 160 °C. Verhoog de temperatuur naar 180 °C.

  7. Meng de zure room, de wittewijnazijn, het look en de dille. Kruid met zwarte peper en zout. Meng onder de radijsjes, de komkommer en de rode ui.

  8. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kabeljauwhaasjes ± 3 min. aan elke kant.

  9. Bak intussen de frieten voor de tweede keer op 180 °C. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.