Cupcake met speculaas en banaan.

nutriscore
Cupcake met speculaas en banaan
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

199 kcal

Vetten

4.7 g

Verzadigde vetzuren

0.7 g

Koolhydraten

33.8 g

Suikers

11.4 g

Vezels

2.2 g

Eiwitten

4.1 g

Zout

0.3 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij mooie plakjes van de minst rijpe banaan en hou opzij voor de afwerking.

  2. Mix de havermoutvlokken fijn in de blender. Voeg de rest van de bananen, de sojadrink, de bloem, het kaneel, de speculoospasta en het bakpoeder toe en meng goed.

  3. Verkruimel de speculoosjes en voeg de helft toe aan het beslag, meng goed en laat 3 min. rusten.

  4. Verdeel papieren cupcakevormpjes over een muffinvorm en verdeel er het beslag over. Verkruimel er de rest van de speculoos over. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Laat de cupcakes lichtjes afkoelen op een rooster (ze zijn superlekker lauw), werk af met de plakjes banaan.

Tip
Citroensap

Als je de cakejes enkele uren vooraf wil maken, besprenkel dan de schijfjes banaan met wat citroensap zodat ze niet verkleuren.

Tip
Liever iets zoeter?

Wil je het iets zoeter, voeg dan eventueel wat ahornsiroop toe aan het beslag in stap 2.