Butternut in de oven met geitenkaas en walnoten.

nutriscore
Butternut in de oven met geitenkaas en walnoten
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

627 kcal

Vetten

37.7 g

Verzadigde vetzuren

11.2 g

Koolhydraten

45.6 g

Suikers

12.1 g

Vezels

8.8 g

Eiwitten

22.3 g

Zout

2.6 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Halveer de butternuts, verwijder de zaden en maak enkele inkepingen in het vruchtvlees zodat de pompoenen sneller garen. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de butternut op een bakplaat en rooster 35 min.

  3. Hak intussen de walnoten grof, snij de geitenkaas in plakjes, spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Meng de sla met de kikkererwten en walnoten, besprenkel met de resterende olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. Haal de butternut uit de oven, beleg met de plakjes geitenkaas en plaats het samen met het naanbrood nog 3 min. in de oven.

  5. Serveer de butternut met de salade en werk de borden af met honing. Geef er het brood bij.