Burger van aubergine met wittebonenspread.

nutriscore
Burger van aubergine met wittebonenspread
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

435 kcal

Vetten

21.1 g

Verzadigde vetzuren

6.3 g

Koolhydraten

37.3 g

Suikers

7.5 g

Vezels

9.4 g

Eiwitten

19.5 g

Zout

2.1 g

Bereidingswijze

  1. Snij de aubergines in schijven van 3 cm en snipper de ui en het knoflook fijn. Giet de witte bonen af en spoel onder koud water. Pers de citroen.

  2. Verhit 1/4 van de olijfolie en bak de ui en het knoflook glazig. Roer er de witte bonen onder en breng op smaak met oregano, peper en zout. Mix tot een gladde puree en breng op smaak met citroensap.

  3. Warm ondertussen de broodjes op in een voorverwarmde oven op 180 °C (instructies: zie verpakking).

  4. Bestrijk de aubergineschijven met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ± 12 min. op een hete BBQ of in de pan.

  5. Bestrijk de broodjes met een dikke laag wittebonenspread en verdeel er de aubergine over. Bestrooi met de grana pandano en schik er de rucola op. Sluit het broodje en steek vast met een leuke prikker.