Bami met garnalen uit Bali
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

491 kcal

Vetten

12.7 g

Verzadigde vetzuren

2 g

Koolhydraten

67.1 g

Suikers

23 g

Vezels

6.3 g

Eiwitten

23.8 g

Zout

2.5 g

Bereidingswijze

  1. Breng 2 L (per 4 personen) water aan de kook en leg er de eiermie in. Neem van het vuur en laat 4 min. rusten. Maak de noedels los met een vork. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  2. Snipper intussen het look en de gember fijn.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  4. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en bak de garnalen 2 min. aan elke kant. Haal uit de wok.

  5. Verhit de resterende arachideolie in dezelfde wok en bak het look, de gember en de paprika 2 min. Voeg de wokmix toe en bak ± 5 min.

  6. Overgiet met de ketjap en voeg de eiermie toe. Bak nog eens 2 min.

  7. Leg de garnalen op de eiermie en werk af met de koriander.