Balletjes in tomatensaus.

Balletjes in tomatensaus
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

748 kcal

Vetten

48 g

Verzadigde vetzuren

21.2 g

Koolhydraten

44 g

Suikers

2.7 g

Vezels

1 g

Eiwitten

34.5 g

Zout

2 g

Bereidingswijze

  1. Kruid het gehakt met peper en zout en rol er balletjes van. Snij de champignons in schijfjes.

  2. Smelt 1/4 van de boter in een pan en bak de balletjes kort goudbruin. Dek af en laat langzaam verder garen op een zacht vuur.

  3. Smelt 1/4 boter in een andere pan en bak de champignons. Kruid met peper en zout.

  4. Smelt de rest van de boter in een kookpot en meng er de bloem onder. Laat even op het vuur staan en voeg de tomatenpuree toe. Giet er beetje bij beetje de kalfsfond bij en roer tot een gladde saus.

  5. Bak intussen de frietjes volgens de instructies op de verpakking.

  6. Voeg de champignons toe aan de saus en verdeel over de balletjes. Serveer met de frietjes.