Ardens gebraad met puntpaprika en munt-dille-citroensalsa.

nutriscore
244da6d4dd59df4ca8fc1f4de53e80aed82687bf6dd38e5e9c2ffb31a8844446.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

418.0 kcal

Vetten

31.4 g

Verzadigde vetzuren

4.8 g

Koolhydraten

4.9 g

Suikers

4.6 g

Vezels

2.0 g

Eiwitten

27.8 g

Zout

2.4 g

Bereidingswijze

  1. Plet de teentjes look en meng met de tijm en 2 el olijfolie (per 4 personen).

  2. Kruid het gebraad met peper en zout en bestrijk met de marinade.

  3. Meng de peterselie met de zeste van de limoen en het sap van een halve limoen. Voeg de helft van de resterende olijfolie toe totdat je een mooie, gladde salsa krijgt. Kruid eventueel met peper en zout.

  4. Gril de sneetjes gebraad 5 min. aan elke kant op de BBQ.

  5. Bestrijk de puntpaprika’s met de rest van de olijfolie en gril 3 min. op de BBQ. Doe in een kom met de rodewijnazijn en kruid met peper en zout.

  6. Leg op elk bord een puntpaprika en een sneetje gebraad en werk af met de salsa.