Ardens gebraad met aardappel-boontjessalade.

nutriscore
3c996985bdffc9fc01c633b194301a44a5f2572338ca48935855ae7828685787.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

665.0 kcal

Vetten

26.3 g

Verzadigde vetzuren

15.4 g

Koolhydraten

39.7 g

Suikers

12.6 g

Vezels

12.6 g

Eiwitten

60.5 g

Zout

3.7 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Bereiding (1 u.)
  3. Leg het gebraad in een ovenschaal en verdeel er de boter over. Voeg geen zout toe (het vlees zelf is al voldoende gezouten). Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur naar 180 °C en laat nog 45 min. braden.

  4. Verwijder intussen de uiteinden van de boontjes en kook 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  6. Snij de tomaten in 2 en meng met de boontjes en de aardappelen.

  7. Haal het gebraad uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Verwarm intussen de room in een pan en meng met de pickles. Laat 1 min. indikken en kruid met peper en zout.

  8. Snij het gebraad in fijne plakjes en serveer met de aardappelboontjessalade. Werk af met wat picklessaus.