Gevulde paprika met couscous, feta en olijven.

nutriscore
Gevulde paprika met couscous, feta en olijven
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

544 kcal

Vetten

15.3 g

Verzadigde vetzuren

5.6 g

Koolhydraten

77.3 g

Suikers

7.4 g

Vezels

10.8 g

Eiwitten

18.7 g

Zout

1 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snij de paprika’s in de lengte in 2 maar laat het steeltje eraan. Verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten. Leg in een ovenschaal en bak 15 min. in de oven.

  3. Snij intussen de olijven in ringen en de snoeptomaatjes in de lengte in 2. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  4. Meng de parelcouscous met de olijven, de tomaatjes en de kikkererwten. Snipper de koriander fijn en meng de helft onder de couscous.

  5. Vul de paprikahelften met de mengeling. Verdeel er de olijfolie over en verkruimel er de feta over en werk af met peper. Bak 10 min. in de oven. Werk af met de rest van de koriander.