Zuiderse zalmfilet met tagliatelle en venkel.

nutriscore
8ca4e3dd555ab5ac27e386e68650a9ee5fa8c2573ae70dd17d8fd9f75a581acb.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

819.0 kcal

Vetten

44.8 g

Verzadigde vetzuren

8.0 g

Koolhydraten

40.1 g

Suikers

4.7 g

Vezels

6.0 g

Eiwitten

60.8 g

Zout

1.6 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min. )
  1. Verwijder de harde kern uit de venkels en snij in fijne repen (hou wat groen apart voor de afwerking).

  2. Snipper de dille grof.

  3. Hak de pistachenoten en 50 g olijven fijn (of mix in een hakmolen). Meng met 1/3 van de olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. Verdeel de kerstomaatjes in kleinere trosjes.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C

  6. Bereiding (15 min. + 20 min. in de oven )
  7. Verhit de rest van de olijfolie in een stoofpot en stoof de venkel 5 à 8 min. al roerend. Kruid met peper en zout.

  8. Schik in een grote ovenschaal, leg er de stukken zalm op en besmeer ze met de tapenade van olijven en pistachenoten. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Schik de tomaten de laatste 5 à 8 min. naast de zalm.

  10. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Haal de ovenschotel uit de oven, werk af met de dille en het venkelloof. Kruid met peper en zout en serveer met de tagliatelle.