Zuiderse zalmfilet met tagliatelle en venkel.

Zuiderse zalmfilet met tagliatelle en venkel
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

819 kcal

Vetten

44.8 g

Verzadigde vetzuren

8 g

Koolhydraten

40.1 g

Suikers

4.7 g

Vezels

6 g

Eiwitten

60.8 g

Zout

1.6 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Verwijder intussen de harde kern uit de venkels en snij in fijne reepjes (hou wat groen apart voor de afwerking). Snipper de dille grof en verdeel de kerstomaatjes in kleinere trosjes.

  3. Hak of mix de pistachenoten en de olijven fijn. Meng met 1/3 van de olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de venkel 5 à 8 min. al roerend. Kruid met peper en zout.

  5. Leg in een grote ovenschaal, verdeel er de stukken zalm over en besmeer ze met de tapenade van olijven en pistachenoten. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Voeg 5 à 8 min. voor het einde van de baktijd de tomaatjes toe aan de ovenschotel.

  7. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Haal de ovenschotel uit de oven, verdeel over de borden en werk af met de dille en het venkelloof. Kruid met peper en zout en serveer met de tagliatelle.