Zuiderse quiche
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

488 kcal

Vetten

35.5 g

Verzadigde vetzuren

17.5 g

Koolhydraten

27.6 g

Suikers

4.9 g

Vezels

1.6 g

Eiwitten

7.5 g

Zout

1.4 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de tomaatjes in twee. Leg ze in een ovenschaal met de vlakke kant naar beneden. Besprenkel ze met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 20 min. op een rooster onderaan in de oven.

  3. Leg het bladerdeeg in een bakvorm en prik er gaatjes in.

  4. Voeg de eitjes en de room samen in een kom en klop ze los tot een mooi geheel. Kruid met het basilicum (hou wat opzij voor de afwerking) en wat peper en zout. Verdeel de tomaten en de helft van de kaas over de bodem. Schenk het roommengsel erover en bestrooi met de rest van de kaas.

  5. Bak de quiche zo’n 20 à 25 minuten tot hij stevig en goudbruin is. Laat afkoelen in de vorm. Garneer voor het serveren met de rest van het basilicum.