Zoetzure tofoereepjes.

nutriscore
217b926e8837cc893f5bc43c3ea92a0e717b3ba4e3de9939e475f90969b2ffef.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

440.0 kcal

Vetten

11.5 g

Verzadigde vetzuren

1.9 g

Koolhydraten

68.4 g

Suikers

13.9 g

Vezels

2.6 g

Eiwitten

14.4 g

Zout

3.4 g

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou warm.

  2. Maak intussen de zoetzure saus: meng de ketchup met 1/3 van de sojasaus, de azijn, de honing, de gember, het gehakte knoflook en 50 ml water (per 4 personen).

  3. Meng de tofoereepjes met de rest van de sojasaus, het geperste knoflook, peper en zout. Bestrooi met maïszetmeel.

  4. Verhit de olijfolie in een pan en bak de blokjes goudbruin aan elke kant (baktijd: zie verpakking). Haal uit de pan.

  5. Verlaag het vuur en bak de ui en de paprika 5 min. Giet er de zoetzure saus over en voeg de tofoe toe. Meng goed en laat de saus indikken.

  6. Bestrooi met het sesamzaad en fijngesneden lente-ui en serveer met de rijst.