Zelfgemaakte kipnuggets met rijst en gestoofde groentjes.

nutriscore
2964f72cc3c123ffec5b17f601655d714399989f17c73280717b8367be071dfc.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

734 kcal

Vetten

2.6 g

Verzadigde vetzuren

0.9 g

Koolhydraten

72.9 g

Suikers

21.9 g

Vezels

8.1 g

Eiwitten

44.5 g

Zout

3.2 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (5 min. )
  1. Scheid de eidooiers van de eiwitten.

  2. Klop de eiwitten los met wat peper en zout.

  3. Verkruimel de cornflakes grof.

  4. Doe de bloem in een diep bord.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding (20 min. + 15 à 20 min. in de oven)
  7. Haal de kip door de bloem, het eiwit en de cornflakes. Leg op een bakplaat met bakpapier en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om.

  8. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Stoof de groentjes gaar (instructies: zie verpakking).

  10. Verwarm de zoetzure saus in een steelpannetje.

  11. Werk de rijst af met de zoetzure saus en serveer de nuggets met de groentjes.