Zalmrolletjes met avocado en ricotta.

nutriscore
b5f7d82fcfd195cd8f50f23552595a51925635e2151fa47c074fe3c21ddcd577.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

55 kcal

Vetten

4.2 g

Verzadigde vetzuren

0.9 g

Koolhydraten

0.8 g

Suikers

0.5 g

Vezels

0.7 g

Eiwitten

2.9 g

Zout

0.2 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (5 min.)
  1. Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en pers uit.

  2. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Besprenkel met 1 el citroensap (per 4 personen).

  3. Bereiding (10 min. + 1 u. in de koelkast)
  4. Meng de ricotta met de citroenzeste en meng onder de avocado. Kruid met zwarte peper.

  5. Verdeel de ricottamengeling over de zalm en rol op. Wikkel in vershoudfolie en laat min. 1 u. opstijven in de koelkast.

  6. Snij in rolletjes van ± 2 cm. Bestrooi met het chiazaad en steek vast met een prikkertje.