Zalmfilet met groene asperges, tarwegraantjes en bearnaisesaus.

Zalmfilet met groene asperges, tarwegraantjes en bearnaisesaus
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

626 kcal

Vetten

38.4 g

Verzadigde vetzuren

7.1 g

Koolhydraten

23.7 g

Suikers

4.2 g

Vezels

3.7 g

Eiwitten

44.8 g

Zout

1.4 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een ovenplaat met bakpapier.

  2. Schil intussen de groene asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Snij in 4.

  3. Leg de zalm, de tomaten en de asperges op de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Kook intussen de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Warm de bearnaisesaus op (instructies: zie verpakking).

  6. Verdeel de tarwegraantjes over diepe borden, leg er een stuk zalm, enkele asperges en tomaten op. Serveer met de bearnaisesaus.