Zalmburger met spinazie-preistoemp.

nutriscore
fdca12e6cba9e1feacf047225d7e0b3e12ee63cfd1fd3b56c723d461ea807aa6.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

511 kcal

Vetten

26.5 g

Verzadigde vetzuren

4.1 g

Koolhydraten

43.2 g

Suikers

5.8 g

Vezels

9.7 g

Eiwitten

18.9 g

Zout

2.2 g

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  2. Verhit intussen de helft van de olijfolie in een pan en stoof de prei 2 min. Voeg een bodempje water toe en laat nog 5 min. zachtjes stoven tot de prei gaar is.

  3. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de zalmburgers 2 à 3 min. aan beide kanten.

  5. Giet de aardappelen af en prak grof. Meng er de prei en de spinazie voorzichtig onder.

  6. Serveer de puree met een zalmburger en een partje limoen. Werk de borden af met de preischeuten.