Zalmburger met minicourgettes, kruidenolie en puree.

nutriscore
42287acc266e53b107c6a358369e860f50a245c6429823897128a37d54d5df9b.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

699.0 kcal

Vetten

41.5 g

Verzadigde vetzuren

7.0 g

Koolhydraten

48.1 g

Suikers

6.0 g

Vezels

5.4 g

Eiwitten

30.6 g

Zout

3.7 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (5 min.)
  1. Snipper de sjalot, het look en de platte peterselie fijn.

  2. Bereiding (15 min. + 20 min. in de oven)
  3. Schik de courgettes naast elkaar in een ovenschaal samen met de trostomaatjes. Besprenkel met 1/4 van de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Zet 10 à 15 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  4. Warm intussen de aardappelpuree op (instructies: zie verpakking).

  5. Verhit 1/4 van de olijfolie in een braadpan en bak de zalmburgers 2 à 3 min. aan elke kant.

  6. Meng intussen de rest van de olijfolie met de sjalot, het look en de peterselie. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Verdeel de puree, de minicourgettes en de tomaatjes over de borden. Lepel er de kruidenolie over en serveer met een zalmburger.