Zalmbagel met avocado-mangosalsa.

nutriscore
90c6437ae59daced6d650d335bee199a3a61a6ad8b6e0d5041164a01aa62997b.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Vetten

38.5 g

Verzadigde vetzuren

4.5 g

Suikers

17.5 g

Vezels

8.8 g

Eiwitten

26.0 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min. )
  1. Snij de limoen in 2.

  2. Snij de mango en de helft van het aantal avocado's in kleine blokjes en snij de andere avocado's in dunne plakjes. Besprenkel met het sap van een halve limoen.

  3. Snipper de rode ui fijn.

  4. Snij 1/3de van de ongeschilde komkommer in fijne schijfjes en de rest in blokjes.

  5. Bereiding (15 min. )
  6. Pers de helft van het aantal limoenen boven de zure room. Meng en kruid met peper en zout.

  7. Meng de avocado-, komkommer- en mangoblokjes samen met de rode ui. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de zalmburgers goudbruin aan elke kant (baktijd: zie verpakking).

  9. Warm de broodjes op zoals aangegeven op de verpakking. Snij open en besmeer de onderste helft met de zure room. Leg er de zalmburger, enkele komkommerschijfjes en de plakjes avocado op. Werk af met wat microgroenten (hou een beetje apart).

  10. Werk de salsa af met de rest van de microgroenten en serveer samen met de zalmburger.