Snij de venkel in de lengte in 8 en verwijder de harde kern.
Klop het ei los.
Snij de citroen in partjes.
Bereiding (15 min. + 25 à 30 min. in de oven)
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Smelt de boter in een kookpot en stoof de aspergepunten 2 min.
Kruid met peper en zout.
Meng intussen de roomkaas met de tapenade.
Rol het bladerdeeg open en snij er 2 zijkanten af (± 3 cm aan elke kant).
Hou apart.
Verdeel de roomkaasmengeling over het midden van het bladerdeeg.
Verdeel er de aspergepunten over en de zalm. Vouw goed dicht. Leg met de
naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
Steek met een vorm sterretjes uit de rest van het bladerdeeg en leg op het
pakketje. Wrijf in met het losgeklopte ei.
Doe de venkel in een kleine ovenschaal, besprenkel met de olijfolie en
kruid met peper en zout. Zet naast de zalm op de bakplaat en zet
25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
Voeg de laatste 10 min. de kerstomaten toe aan de venkel.
Snij het zalmpakketje in 4 (per 4 personen) en serveer met de venkel, de kerstomaatjes
en een partje citroen.