Zalm in bladerdeegkorst met romige tapenade en groene-aspergetips.

nutriscore
d35341dbb041ba293ec8b14ef2914487f615fd35dcd77e2e10b25529d730aa33.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

825.0 kcal

Vetten

61.3 g

Verzadigde vetzuren

19.6 g

Koolhydraten

32.8 g

Suikers

8.8 g

Vezels

5.8 g

Eiwitten

32.8 g

Zout

2.8 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (15 min. )
  1. Snij de venkel in de lengte in 8 en verwijder de harde kern.

  2. Klop het ei los.

  3. Snij de citroen in partjes.

  4. Bereiding (15 min. + 25 à 30 min. in de oven)
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Smelt de boter in een kookpot en stoof de aspergepunten 2 min. Kruid met peper en zout.

  7. Meng intussen de roomkaas met de tapenade.

  8. Rol het bladerdeeg open en snij er 2 zijkanten af (± 3 cm aan elke kant). Hou apart.

  9. Verdeel de roomkaasmengeling over het midden van het bladerdeeg. Verdeel er de aspergepunten over en de zalm. Vouw goed dicht. Leg met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier.

  10. Steek met een vorm sterretjes uit de rest van het bladerdeeg en leg op het pakketje. Wrijf in met het losgeklopte ei.

  11. Doe de venkel in een kleine ovenschaal, besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet naast de zalm op de bakplaat en zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Voeg de laatste 10 min. de kerstomaten toe aan de venkel.

  13. Snij het zalmpakketje in 4 (per 4 personen) en serveer met de venkel, de kerstomaatjes en een partje citroen.