Zalm en tagliatelle met dille-citroensaus, courgette en erwten.

Zalm en tagliatelle met dille-citroensaus, courgette en erwten
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

740 kcal

Vetten

30.2 g

Verzadigde vetzuren

5.1 g

Koolhydraten

74.7 g

Suikers

4.2 g

Vezels

6.8 g

Eiwitten

39 g

Zout

1.6 g

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  2. Snipper intussen de sjalot fijn. Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 4 en dan in fijne stukjes. Pers de citroen.

  3. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de zalm 2 à 3 min aan elke kant. Haal uit de pan.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en stoof de sjalot en de courgette ± 5 min. Kruid met peper en zout. Voeg de erwten toe en besprenkel met het citroensap. Doe de zalm erbij en laat nog 2 min. verder stoven.

  5. Snipper de dille fijn en meng onder de tagliatelle.

  6. Serveer de tagliatelle in een diep bord, geef er een stuk zalm bij en werk af met de groenten.