Volkoren-rozijnenbroodjes met kaneel.

nutriscore
ec8faea1dbab461ea8259eeb6ae9a354e1b4b7f29eef66b0f33de5d3f9289e20.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

208 kcal

Vetten

2.2 g

Verzadigde vetzuren

0.7 g

Koolhydraten

38.9 g

Suikers

10.3 g

Vezels

1.2 g

Eiwitten

7.4 g

Zout

1 g

Bereidingswijze

  1. Laat de rozijnen 30 min. weken in water. Dep droog.

  2. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  3. Meng intussen de bloem met de havermout, het bakpoeder en het zout.

  4. Meng er de rozijnen en de yoghurt onder. Kneed even en maak er balletjes van. Leg op een bakplaat met bakpapier.

  5. Maak bovenaan een kruis met een mes of een schaar. Zet 12 à 13 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur naar 200 °C en bak nog eens 12 à 13 min. Laat afkoelen.