Vogelnestjes in tomatensaus met ovenfrietjes.

Vogelnestjes in tomatensaus met ovenfrietjes
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

983 kcal

Vetten

45 g

Verzadigde vetzuren

18.3 g

Koolhydraten

92.8 g

Suikers

8.3 g

Vezels

3.4 g

Eiwitten

50.3 g

Zout

2.8 g

Bereidingswijze

  1. Kook 4 eieren (voor 4 personen) hard in 7 min. en pel onder stromend koud water.

  2. Doe een snuifje zout bij het gehakt en meng goed met een vork.

  3. Maak gehaktballetjes in je handpalm en druk in elk bolletje een ei. Bedek telkens met gehakt en duw zachtjes aan.

  4. Klop de resterende eieren los in een kom. Doe het paneermeel in een andere kom.

  5. Haal de vogelnestjes eerst door het ei, dan door het paneermeel en frituur 10 min. op 140 °C.

  6. Leg opzij en bak de frieten volgens de instructies op de verpakking.

  7. Warm de pastasaus op en dresseer ze over de nestjes en frietjes. Werk af met de veldsla.