Veggiebowl met rijst en nuggets.

nutriscore
Veggiebowl met rijst en nuggets
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

827 kcal

Vetten

39.2 g

Verzadigde vetzuren

5.4 g

Koolhydraten

86.2 g

Suikers

10 g

Vezels

12.2 g

Eiwitten

26.1 g

Zout

2.8 g

Bereidingswijze

  1. Laat de rode bieten goed uitlekken en dep droog. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.

  2. Snij de komkommer in lange linten en rol op. Schil de pastinaak en rasp fijn. Snij de rode ui in 2 en daarna in dunne ringen.

  3. Kook de Thaise rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Verhit 1/3 van de olijfolie in een braadpan en bak de kikkererwten 2 à 3 min. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Haal uit de pan en laat uitlekken.

  5. Verhit opnieuw 2/3 olijfolie in dezelfde pan en bak de nuggets 4 à 6 min.

  6. Verdeel de rijst, de rode ui en de groenten over bowls en schik er de nuggets op. Lepel over elke bowl een eetlepel mayonaise.

Tip
Droge kikkererwten in huis?

Laat droge kikkererwten eerst een nacht weken in water. Kook daarna 45 à 60 min.