Veggie tagliatelle met pompoensaus, champignonmix en rozemarijnspiesje met geitenkaas.

nutriscore
Veggie tagliatelle met pompoensaus,
champignonmix en rozemarijnspiesje met geitenkaas
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

918 kcal

Vetten

51.6 g

Verzadigde vetzuren

17.6 g

Koolhydraten

77.7 g

Suikers

7.5 g

Vezels

8.2 g

Eiwitten

31.8 g

Zout

2.8 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (20 min. )
  1. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn. Laat aan de bovenkant van het takje wel ± 3 cm blaadjes staan. Snipper de blaadjes fijn.

  2. Rooster de hazelnoten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Laat afkoelen en hak grof.

  3. Snij het witloof in de lengte in 2.

  4. Snij de grillkaas in de lengte in 4 (per 4 personen) en snij daarna elk stuk in 2 blokjes.

  5. Maak lange linten van de courgette met een dunschiller, je hebt er 8 nodig (per 4 personen).

  6. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes van ± 2 cm. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding (10 min. + 25 min. in de oven )
  9. Leg de blokjes pompoen op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met 2 el fijngesnipperde rozemarijn (per 4 personen). Kruid met zwarte peper en zout en meng er de olijfolie onder. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Verhit intussen 1/3 van de vetstof in een kookpot en bak de halve witloofstronken goudbruin aan beide kanten. Kruid met zwarte peper en zout en laat nog 5 min. afgedekt garen.

  11. Bestrijk de courgettelinten met de pesto en rol strak op. Prik afwisselend 2 blokjes geitenkaas en 2 rolletjes courgette op elk takje rozemarijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Hou 1 dl kookvocht opzij (per 4 personen) en giet af.

  13. Doe de blokjes pompoen in een hoge beker. Voeg het roomalternatief en het kookvocht toe en mix tot een gladde saus. Meng onder de pasta en hou warm.

  14. Verhit 1/3 van de vetstof in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  15. Verhit in dezelfde pan de rest van de vetstof en bak de spiesjes 2 min. aan elke kant.