Varkenshaasje blackwell met frietjes.

Varkenshaasje blackwell met frietjes
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

544 kcal

Vetten

33.4 g

Verzadigde vetzuren

19 g

Koolhydraten

26.3 g

Suikers

5.2 g

Vezels

5.8 g

Eiwitten

31.7 g

Zout

3.8 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Smelt de boter in een pan en bak het varkenshaasje 2 à 3 min. aan elke kant.

  3. Leg het vlees in een ovenschaal en zet nog 20 min. in de voorverwarmde oven (of 30 min. als je meer van doorbakken houdt). Giet het overtollige vet uit de pan en voeg de pickles en de room toe. Kruid met peper en zout en laat kort inkoken tot een mooie gebonden saus.

  4. Maak intussen de witloofblaadjes los en schik ze samen met de veldsla op de borden.

  5. Bak de frietjes zoals aangegeven op de verpakking en snij het vlees in fijne reepjes.

  6. Verdeel het vlees over de borden er lepel er wat saus over. Serveer de frietjes apart.

Tip
Geen frietjes zonder ...

Serveer eventueel met een beetje mayonaise.