Tzatzi-pita uit Santorini.

nutriscore
d12def18ca34486bd219ecb7824ab3c2c5667fd7b288b67614c7e94bc4c3fff7.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

532.0 kcal

Vetten

31.1 g

Verzadigde vetzuren

9.7 g

Koolhydraten

19.5 g

Suikers

3.2 g

Vezels

0.9 g

Eiwitten

42.9 g

Zout

1.9 g

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met de komijn, peper en zout. Maak 8 balletjes (per 4 personen) en rol uit tot worstjes. Gril de worstjes goudbruin aan alle kanten in een grillpan of op de BBQ.

  2. Snipper het look fijn en meng onder de yoghurt.

  3. Snij de pitabroodjes helemaal open en verwarm 2 min. in een broodrooster. Besmeer met de yoghurt.

  4. Maak met een dunschiller slierten van de komkommer.

  5. Leg 2 slierten komkommer in een krul op de yoghurt, samen met de worstjes. Werk af met enkele blaadjes koriander.