Traybake lamskoteletten met Marokkaanse kruiden.

nutriscore
33c575b36358a3ce592cc5287ca9ffe2b4c333da2a9b5c88513080427119f900.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

493.0 kcal

Vetten

27.0 g

Verzadigde vetzuren

8.2 g

Koolhydraten

27.4 g

Suikers

16.5 g

Vezels

4.5 g

Eiwitten

32.8 g

Zout

1.6 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snij de geschilde pompoen in de lengte in 2 en daarna in schijven van 2 cm. Verwijder de pitten en de draden. Leg op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2/3 van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Spoel intussen de linzen onder koud water en laat uitlekken.

  4. Voeg het vlees en de linzen toe aan de bakplaat en besprenkel met de rest van de olijfolie, en de ahornsiroop. Kruid met peper en ras el hanout en meng goed. Zet nog 15 à 20 min. in de oven.

  5. Haal uit de oven en werk af met de blaadjes spinazie.

  6. Meng intussen de yoghurt met de munt en kruid met peper en zout. Serveer apart of werk er je ovengerecht mee af.