Traybake chipolata’s met butternut en tomaatjes.

nutriscore
2a8dc22c9684ec770b7404796a1311c76a5d54541bda31cfa70d6eea6d2e954d.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

382.0 kcal

Vetten

26.3 g

Verzadigde vetzuren

7.6 g

Koolhydraten

8.2 g

Suikers

7.5 g

Vezels

2.9 g

Eiwitten

26.6 g

Zout

2.8 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snij de geschilde pompoen in de lengte in 2 en daarna in schijven van 2 cm. Verwijder de pitten en de draden. Snij nog eens in 2. Leg op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Snij intussen de rode ui in ringen. Voeg toe aan de bakplaat samen met de tomaten, de chipolata, de ahornsiroop, de rest van de olijfolie, de oregano, peper en zout. Meng goed. Zet nog 15 à 20 min. in de oven.