Thaise groene curry met roodbaarshaasje.

nutriscore
Thaise groene curry met roodbaarshaasje
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

653 kcal

Vetten

27.5 g

Verzadigde vetzuren

16 g

Koolhydraten

59.3 g

Suikers

10.5 g

Vezels

6.9 g

Eiwitten

38.5 g

Zout

1.6 g

Bereidingswijze

  1. Verwijder de uiteinden van de boontjes en snij de roodbaarshaasjes in gelijke stukken van 3 à 4 cm. Pers de limoen.

  2. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de wokmix en de bonen 2 min. Overgiet met de kokosmelk en roer er de currypasta onder. Laat 8 min. sudderen. Schik de laatste 5 min. de roodbaars op de groenten.

  3. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd zie verpakking). Giet af.

  4. Verdeel de groenten en de vis over de borden en besprenkel met het limoensap. Serveer met de rijst.

Tip
Liever veggie?

Gebruik in plaats van vis kikkererwten uit blik. Spoel ze eerst onder koud water en laat uitlekken.