Thaise groene curry met rijst, kip en broccoli.

nutriscore
b9981887c0910c9fe23f41ab1857dd9b46e1c07395778c05e9b6f42bb7e4ddc8.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

770.0 kcal

Vetten

44.7 g

Verzadigde vetzuren

38.9 g

Koolhydraten

51.6 g

Suikers

6.4 g

Vezels

2.8 g

Eiwitten

38.8 g

Zout

1.7 g

Bereidingswijze

  1. Snij de kip in blokjes. Verhit de sesamolie in een pan en bak de blokjes 7 à 8 min. aan elke kant.

  2. Verdeel de broccoli in roosjes en voeg toe aan de pan. Bestrooi met het kerriepoeder en laat 7 à 8 min. bakken.

  3. Pers de limoen en verzamel het limoensap.

  4. Voeg de kokosmelk, het limoensap en de suiker toe. Laat koken tot de broccoli gaar is. Kruid met het zout.

  5. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Werk bij het serveren af met wat korianderblaadjes.