Thaise curry met kippenblokjes en rijst.

nutriscore
c90696c20080385c2bc373d534a1452802556cb158149c72e234ea077442e91c.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

789.0 kcal

Vetten

34.8 g

Verzadigde vetzuren

17.5 g

Koolhydraten

61.1 g

Suikers

8.3 g

Vezels

11.0 g

Eiwitten

52.3 g

Zout

1.9 g

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd zie verpakking). Giet af.

  2. Spoel intussen de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  3. Verhit 1/3 van de olijfolie in een wok of grote pan en roerbak de kippenblokjes 4 min. Haal uit de pan.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde wok en roerbak de groenten 4 min. Voeg de kip, de currypasta en de kokosmelk toe. Roer alles goed om en breng aan de kook, voeg dan ook de kikkererwten toe en laat nog 3 min. goed doorwarmen.

  5. Snij de limoen in partjes en hak de koriander grof.

  6. Verdeel de rijst over kommetjes en schep er de curry bij. Werk af met de koriander en een partje limoen.