Tarte tatin met gekleurde wortelen en pistachenoten.

nutriscore
Tarte tatin met gekleurde wortelen en pistachenoten
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

450 kcal

Vetten

28.3 g

Verzadigde vetzuren

7.8 g

Koolhydraten

36 g

Suikers

13.4 g

Vezels

7.4 g

Eiwitten

9 g

Zout

1.8 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij de ongeschilde wortelen in de lengte in 4 en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en de honing. Kruid met peper en zout. Meng goed en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Haal de wortelen uit de oven, schik ze op de bodem van een taartvorm en leg het bladerdeeg op de wortelen. Duw de randen van het deeg tussen de wortelen en de bakvorm en zet opnieuw 10 à 12 min. in de oven.

  4. Hak intussen de pistachenoten en de koriander grof.

  5. Haal de bakvorm uit de oven. Leg er een rooster of een groot bord op en draai om. Verwijder de bakvorm en werk de tarte tatin af met de tahin, de pistachenoten en de koriander.