Stoofpotje met vis, prei en wortelen.

nutriscore
Stoofpotje met vis, prei en wortelen
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

454 kcal

Vetten

24.8 g

Verzadigde vetzuren

7 g

Koolhydraten

11.8 g

Suikers

8.5 g

Vezels

6.9 g

Eiwitten

42.4 g

Zout

4.3 g

Bereidingswijze

  1. Snij de vis in stukken van ± 4 cm.

  2. Schil de wortelen, snij in de lengte in 2 en daarna in stukken van ongeveer 1 cm. Snipper het bieslook fijn.

  3. Verwarm 1 L water (voor 4 personen) in een kookpot. Voeg de bouillonblokjes toe en leg er de vis en de wortelen in. Laat ± 5 min. sudderen op een zacht vuurtje. Schep er de wortelen en vervolgens de vis uit en hou de bouillon opzij voor de saus.

  4. Laat de prei opwarmen op een zacht vuurtje in een kookpot met deksel. Kruid met peper en zout.

  5. Voeg 1,5 dl bouillon (voor 4 personen) en de wortelen toe aan de prei, breng aan de kook en laat 10 min. onafgedekt pruttelen. Voeg de vis opnieuw toe en laat nog even mee opwarmen. Kruid af naar smaak met peper en werk af met het fijngesnipperde bieslook.

Tip
Lekker met ...

natuuraardappelen of een stukje brood.