Stoofpotje met schelvis en groene linzen.

nutriscore
9c81d8912ee00b4fbf3cf6108e965586d2a44907bb38c0e1f9167158788d318d.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

520.0 kcal

Vetten

9.8 g

Verzadigde vetzuren

1.5 g

Koolhydraten

56.6 g

Suikers

11.3 g

Vezels

12.3 g

Eiwitten

45.0 g

Zout

3.9 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min.)
  1. Snij de ciabatta in stukken van 1,5 cm.

  2. Schil de rapen en snij in blokjes van 1 cm.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Snij elk schelvishaasje in 4.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Los de groentenbouillon op in 5 dl heet water (per 4 personen).

  7. Bereiding (30 min.)
  8. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en de rapen 4 min. Kruid met peper.

  9. Voeg de linzen toe en overgiet met de groentebouillon en de tomatenstukjes. Meng goed, breng aan de kook en laat ± 25 min. zachtjes sudderen.

  10. Meng de laatste 5 min. de spinazie en de komijn onder de groenten. Leg er de stukjes vis op, kruid met peper en zout en laat ± 10 min. afgedekt verder garen.

  11. Leg de sneetjes ciabatta op een rooster, besprenkel met de rest van de olijfolie en zet 3 min. in de oven.