Schelvis met bloemkoolpuree en garnalen.

nutriscore
5f0d17cd236515317f0f1c836ce9a781a2f5339342c9c17e1c221c4354bf046b.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

361.0 kcal

Vetten

10.1 g

Verzadigde vetzuren

6.3 g

Koolhydraten

25.4 g

Suikers

4.0 g

Vezels

6.7 g

Eiwitten

38.3 g

Zout

2.8 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Verdeel intussen de bloemkool in roosjes. Kook samen met de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Kruid de vis met peper en zout. Leg in een ovenschaal en lepel er de helft van de kaassaus over. Bestrooi met de geraspte emmentaler.

  4. Zet 12 à 13 min. in de voorverwarmde oven. Zet nog 5 min. onder de grill.

  5. Stamp de aardappelen en de bloemkool tot een grove puree. Verwarm de rest van de kaassaus en meng samen met het ei onder de puree.

  6. Snipper de peterselie fijn en meng ook onder de puree. Serveer met de vis en bestrooi met de garnalen.