Schar met frietjes en frisse salade.

nutriscore
b1d6c44432546d0689e28b17878a1154f4586344b292c8b2f023a0bf94a51f39.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

900.0 kcal

Vetten

38.9 g

Verzadigde vetzuren

13.5 g

Koolhydraten

104.4 g

Suikers

7.3 g

Vezels

2.9 g

Eiwitten

31.4 g

Zout

2.7 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de friteuse op 180 °C.

  2. Snij de ongeschilde komkommer in blokjes en de snoeptomaten in de lengte in 2. Snipper het bieslook en de rode ui fijn en snij de citroen in plakjes.

  3. Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt en kruid met peper, zout en bieslook.

  4. Bak de frietjes zoals aangegeven op de verpakking.

  5. Verhit intussen de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis 2 min. aan elke kant.

  6. Verdeel de sla over de borden en bestrooi met de komkommerblokjes, de tomaatjes en de rode ui. Serveer met de frietjes en de vis. Werk af met de dressing en een schijfje citroen.