Schapenspiesjes met courgettini en parelcouscous.

nutriscore
d3acb94b0fc9cbc3a8ce17a20f9b146bd8ad00978b5fff64a3a791141c64be29.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

593.0 kcal

Vetten

29.8 g

Verzadigde vetzuren

5.3 g

Koolhydraten

42.8 g

Suikers

5.3 g

Vezels

5.2 g

Eiwitten

36.1 g

Zout

1.8 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (15 min. )
  1. Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Meng er de halfgedroogde kerstomaten, de pijnboompitten en de rucola onder.

  2. Snij intussen de courgettini in de lengte in 2.

  3. Snipper de peterselie, het bieslook, de kappertjes en het look fijn en meng met 5 el olijfolie (per 4 personen). Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Bereiding (15 min. )
  5. Leg de courgettini op de barbecue en bak ± 10 min. naar smaak. Haal van het vuur, bedruppel met de vinaigrette en schik ze boven op de parelcouscous.

  6. Bestrijk intussen de spiesjes met de rest van de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Bak 2 à 3 min. aan elke kant op de hete barbecue.