Saffraanrijst met pangasius uit Zanzibar.

nutriscore
b703c561fbf53bdc47f7d73fddea51f042e528a5dd772fc7a4b64f2d5798c94d.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

1112.0 kcal

Vetten

72.0 g

Verzadigde vetzuren

32.6 g

Koolhydraten

82.7 g

Suikers

4.8 g

Vezels

3.4 g

Eiwitten

31.9 g

Zout

1.4 g

Bereidingswijze

  1. Laat de saffraan 2 min. weken in 100 ml heet water (per 4 personen).

  2. Snipper intussen de ui fijn en hak de cashewnoten grof.

  3. Smelt 60 g boter (per 4 personen) in een kookpot en bak de ui 2 min. samen met de kaneelstok, de kruidnagels en de laurierblaadjes.

  4. Voeg de rijst, het saffraanwater, de kokosmelk en 400 ml water (per 4 personen) toe. Dek af en breng aan de kook (kooktijd: zie verpakking van de rijst). Haal van het vuur en laat 5 min. afgedekt rusten. Verwijder de kruidnagels en het kaneelstokje.

  5. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de vis 5 min. aan elke kant. Voeg 5 min. voor het einde de cashewnoten en de pilipili toe.