Rijstsalade met roze garnalen.

nutriscore
87905e1f6c72f2266727ddc5450651e53db4d7f41d1b4f1e7c97062f7120f09a.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

343.0 kcal

Vetten

11.1 g

Verzadigde vetzuren

1.7 g

Koolhydraten

45.3 g

Suikers

5.9 g

Vezels

3.3 g

Eiwitten

13.8 g

Zout

2.3 g

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  2. Pers intussen de citroen en snipper de lente-ui, het knoflook en de rode ui fijn.

  3. Snij de paprika in 2, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in blokjes.

  4. Meng de rijst met de lente-ui, de rode ui, de paprika, de geraspte wortelen en de uitgelekte kappertjes.

  5. Verhit de olijfolie in een pan en bak het knoflook 1 min. Voeg de garnalen toe en bak enkele min. Blus met het citroensap en kruid met peper en zout.

  6. Voeg de garnalen toe aan de rijstsalade