Rijstpap met peer.

nutriscore
Rijstpap met peer
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

343 kcal

Vetten

9.1 g

Verzadigde vetzuren

3.4 g

Koolhydraten

53.2 g

Suikers

38.8 g

Vezels

2.1 g

Eiwitten

10.9 g

Zout

0.2 g

Bereidingswijze

  1. Breng de sojadrink samen met de honing aan de kook. Spoel intussen de rijst in een zeefje en laat uitlekken.

  2. Voeg de rijst toe aan de drink en roer goed. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit. Doe de zaadjes en het stokje bij de sojadrink.

  3. Voeg de saffraan toe. Breng aan de kook en laat 40 min. sudderen op een laag vuurtje. Roer regelmatig om. Dek de laatste 15 min. gedeeltelijk af.

  4. Snij intussen de peer in de lengte in 4, verwijder het klokhuis en snij ongeschild in de lengte in plakken.

  5. Smelt de boter in een pan en voeg de helft van de suiker toe. Meng goed en leg er de plakjes peer in, laat even karamelliseren.

  6. Verdeel de rijstpap over schaaltjes en verdeel er (in waaiervorm) de plakjes peer over en werk af met de rest van de kandijsuiker.