Ribeye met bearnaisesaus, krieltjes en salade van boontjes.

nutriscore
Ribeye met bearnaisesaus, krieltjes en salade van boontjes
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

474 kcal

Vetten

20.1 g

Verzadigde vetzuren

3.3 g

Koolhydraten

28.7 g

Suikers

4.6 g

Vezels

7.7 g

Eiwitten

40.4 g

Zout

1.3 g

Bereidingswijze

  1. Kook de prinsessenboontjes in lichtgezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.

  2. Warm de krieltjes op in de oven zoals aangegeven op de verpakking.

  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg de boontjes toe, kruid met peper en zout en laat even mee doorwarmen.

  4. Verhit de boter in een andere pan en bak de ribeye 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en laat rusten.

  5. Snij intussen de tomaten in partjes en meng onder de boontjes. Kruid met peper en zout.

  6. Verwarm de bearnaisesaus zoals aangegeven op de verpakking. Snij intussen het vlees in sneetjes. Verdeel de krieltjes over de borden en serveer er telkens enkele stukjes vlees en wat boontjessalade bij. Lepel wat bearnaisesaus over de borden en zet de rest van de saus in een apart kommetje mee op tafel.